Mamoneig a La Salle

Any 1980. Tota la jovenalla del Col•legi La Salle anava com boja. Es celebrava el 75 aniversari de l’escola i els Hermanos no paraven de fer actes festius a “troche i moche” . Futbol, bàsquet, petanca, lluita grecoromana. També es va fer un concurs de cançó al teatre amistat on el membre del club Joan de Deu Pedrosa i Herrera va quedar en tercer lloc interpretant la cançó En Aranjuez tu amor. Himnes, sardanes i actes de tota mena van tenir cabuda en tant gloriós any. Però un dels actes va ressaltar mes que cap. Va ser el concurs del Logotip que guarniria tot acte del aniversari i passaria a la posteritat com la medalla del centenari. El concurs el va guanyar el Jove estudiant de tercer d’electrònica industrial Josep Ignasi Teixidor Bonet. Tothom va lloar lo bonic, encertat, clarivident, ben fet i lo be que resumia el que representava La Salle.
La interpretació de la medalla es la següent
el sol, que simbolitza la llum, la font vital de futur; l’espiga es l’educació, que es fruit d’esperança ;el regle significa la preparació tècnica, la F.P., que era el que donava el fet diferencial i la que gaudia d’una consideració a tota la província ;s?hi pot apreciar també la forma de la façana del col•legi en forma convexa;el col•legi havia crescut i s’havia actualitzat, tot això ho expressava una ma, la d’una persona que realitza les seves tasques amb esforç i constància.

Suposem que es així com va definir la seva obra el guanyador. Actualment, sobre les portes del pavelló poliesportiu llueix per la posteritat l’obra.
Però, vet aquí que a un inquiet i curiós alumne de 5e d’E.G.B. el famós dibuix guanyador li sonava d’haver-lo vist, sinó igual molt semblant, en un altre lloc. Desprès de molt buscar, llegir veure fotos el va trobar.
L’any 1978 Norman Frederick Jewison, roda la pel•lícula F.I.S.T. amb Sylvester Stallone de protagonista.
F.I.S.T. es l’acrònim que utilitza la Federation of Inter State Truckers, federació fictícia creada per la pel•lícula i com tota bona organització tenia un logotip. La peli esta basada en la vida de Jimmy Hoffa, fundador del mes gran sindicat de camioners dels Estats Units.
La pel•lícula va passar sense pena ni gloria per les sales de cinema del país i ben aviat va quedar arraconada. Amb l'arribada del vídeo, totes les pel•lícules d'aquest tipus, que en el seu dia no van tenir gaire èxit., van tornar a la llum publica. Pero res. Alguna samarreta al typo i poca cosa mes.












En el següent vídeo on Stallone la presenta el podreu veure.



Feu pausa quan el tingueu ben centrat i penseu . Us recorda a aquest potser?



Be, a aquell xiquet ningú li va fer cas, ni professors ni Hermanos ni amics que el van tractar de boig, i encara el tracten cada cop que treu el tema.
Per eliminar qualsevol dubte de corrupció i "amiguismo" demanem des de el C.S.I.O.M. que es declari nul aquell concurs i que es torni a celebrar. Tan sol així quedarà lliure de tota sospita aquell jurat.

3 comentarios:

Francesc ha dit...

Ets un figura, ja feia anys i panys que et rondava pel cap. I al final te n'has sortit, llàstima que el temps ho esborra tot.
A dia d'avui ningú et farà cas, no crec pas que puguis guanyar el premi del dibuix 26 anys més tard.
Malgrat tot felicitats pel laboriós treball de recerca.

Francesc ha dit...

Per cert, no ha ha manera de veure el vídeo.

El Faraó ha dit...

El consell de bruixots m'ha sabotejat el yutube. El personal del C.S.I.O.M esta intentant reparar aquests acte de vandalisme informatic. Ben aviat, i si no ja em direu el que, es podra veure el video

 
El Blog ONLY MEN | Designed by Techtrends | © 2007-2008 All rights reserved