Els The Daia Buena

Als finals de la dècada dels vuitanta, Lupas Wilson, Serrellet Mcgonajiu i Catxetes O’hara, cantants d’anomenada per les terres de Lleida, van decidir abandonar la seva carrera en solitari per formar el grup de hard-punk-rock-TomeuPenya-radical basc els The Daia Buena. Després d’una meteòrica carrera al estrellat decideixen d’enregistrar el seu primer i fins ara únic vídeo-clip musical. Amb caire psicodèlic de formes blanques i negres aconsegueixen de passar desapercebuts entre la multitud sent els anomenats Kiss del pla.
La cinta recuperada dels arxius històrics ha estat tractada amb l’ultima tecnologia a l’abast del C.S.I.O.M.. Es la millor qualitat d’imatge que podem oferir. Però l’important no es l’imatge , es la cançó.
Ben aviat també publicarem el making-off del vídeo clip sempre que els components del grup no si oposin es clar.
Si voleu que el grup es reuneixi un altre cop, en plan Eagles o Mecano no dubteu en deixar el vostre comentari.
El seu hit mes important es “Mucho cortar”. Cançó que contava les aventures i desventures que tenia el jovent en aquelles èpoques tant dures on es follava poquíssim o res, segur que res, i teníem que passar les llargues tardes d’estiu fent el ximplet pel carrers. Ela aquí:

Me cortaré las venas
Y sangraré, sangraré
Y seré feliz

Como un río en plena crecida salvaje
Mi sangre roja manara
Y visiones extrañas vienen a contemplar
La muerte de uno mas
De uno mas
De uno mas
De uno mas

Mis gafas oscuras
Me impiden ver
Mi sangre roja
En el nuevo amanecer
Nuevo amanecer

Me cortaré las venas
Otra vez
Y volveré a tener sangre
Y sangraré hasta morir
Hasta morir



Com podeu veure era la època de The cure. Tot era negatiu i fosc.La llegenda diu que Lupas, Sarrellet i Catxetes després d’una orgiàstica nit on es va intentar sacrificar una verge durant el rodatge de la seva pel•lícula “El dia de la Bestia” van decidir de ficar fi a la seva carrera separant-se i desapareixent per sempre.


2 comentarios:

Francesc ha dit...

Excel·lent, cum laude, no va más, s'acaben els qualificatius davant aquesta obra d'art que has recuperat del bagul de la nostra càndida joventut.
Segueix així, no paris.

Anònim ha dit...

Això és un grup de rock'n'roll. La societat en general i la indústria discogràfica en particular no estaven preparats per asumir la provocació i la irreverència dels The Daia Buena, i la seva vida musical va ser breu però intensa. Llàstima que el vocalista ha acabat renegant del seu passat punk i ara navega per les tranquiles aigües de la "canción ligera".
Es parla d'una reunió dels membres originals, i una possible gira amb actuacions ja contractades a Fondarella i Utxafava. Però sembla ser que hi ha discrepàncies internes sobre la nova direcció musical, ja que el vocalista vol transformar el grup en una orquestina de balades.
Recordo els comentaris dels pares d'una amiga del nostre conseller d'esports (a la qual va deixar la cinta): "aquests van drogats".
Oh Yeah!

 
El Blog ONLY MEN | Designed by Techtrends | © 2007-2008 All rights reserved